Az elmúlt évben a teljes népesség naponta átlagosan 4 óra 39 percet töltött a tévékészülékek előtt, mindössze 1 perccel kevesebbet, mint egy évvel korábban.

A tévé iránt leginkább közömbösnek tartott 18 éven aluli korosztálynál szintén 1 perccel csökkent a napi átlagos tévénézési idő, igaz, hogy így is csak 2 óra 55 percet töltöttek a képernyők előtt. A 18-49 évesek naponta 3 óra 29 percet tévéztek, ami 5 perccel kevesebb, mint egy évvel korábban, míg az 50 év felettiek naponta átlagosan 6 óra 33 percig nézték a műsorokat, viszont már 4 perccel több, mint az előző évben.

A teljes népesség és a 18 év feletti felnőtt lakosság tévénézési idejét 4 perccel egészítette ki az időeltolásos tévénézés. A 4-17 évesek körében ez az idő 3 perc volt, ami a tévénézésükhöz képest 1,8%-ot jelent.

A csatornatípusok szerint 2019-ben az általános szórakoztató csatornák közönségaránya 41,4% volt, melyhez a műsoridejük több mint felében sorozatokat sugárzó „sorozat csatornák” további 8,7%-kal járultak hozzá. A filmcsatornák 10,4%-ban, a hírcsatornák pedig 7,5%-ban részesedtek a tévénézési időből, melynek az így fennmaradó harmadán osztozott a többi tematikus csoport.

Tavaly a 4 év feletti teljes népességet alapul véve naponta átlagosan 6,4 millió embert ért el legalább egy percre a televízió, közülük 5,9 millióan láttak legalább egy hirdetést.

(További részletek a Média-Kábel-Műhold 2020. februári számában.)