Különösebb csinnadratta nélkül indította el otthoni vezetékes internet- és tévészolgáltatását február elején a Vodafone Magyarország.

A társaság honlapján olvasható információk szerint az ország közel 2 millió pontján érhető el 2Play ajánlat (vagyis vezetékes telefonnal továbbra sem foglalkozik az egykor tisztán mobil profilú szolgáltató). Mivel ennyi helyre a felvásárolt UPC hálózata sem ért el, így a Vodafone nyilvánvalóan újfajta megoldáshoz folyamodott, vagyis – nagykereskedelmi megállapodás keretében – a Telekom optikai vagy DOCSIS rendszerét veszi igénybe. Az ügyfelek így technikailag ugyanazon a kábelen két szolgáltató kínálata közül is választhatnak.

A Vodafone háromféle csomagot dolgozott ki, ezek mindegyike egyaránt több mint 90 tévécsatornát tartalmaz, a különbség az internet-hozzáférésben, vagyis a kínált letöltési sebességben van. Ez lehet 150 Mbit/s, 300 vagy akár 500 Mbit/s. Az már csak az ÁSZF mellékletéből derül ki, hogy a garantált letöltési sebesség optikai hálózaton 45, 75 és 275 Mbit/s. A szupergyors nethez természetesen hozzátartozik a WiFi-t is, hogy otthon bárhol, minden eszközzel online lehessen az ügyfél.

A Vodafone TV felhasználóbarát felületén, egy helyen, könnyedén elérhetők az élő tévécsatornák, a visszanézhető tartalmak és különböző applikációk tartalmai, mint a YouTube és az Amazon Prime. A szolgáltatás része még a 90 órás rögzítés funkcióm, a személyes ajánló, valamint a gyereksarok funkció.

A műsorok megtekinthetők mobilkészüléken is, és eredetileg mobiltársaság lévén, további mobilos kedvezményeket kínál a Vodafone.