A koronavírus miatt elmarad három, tavaszra tervezett hazai szakmai konferencia, így a KKK Fórum, az MKHSZ, valamint az MKSZ rendezvénye is.

A nemzeti és nemzetközi szinten elfogadott járványügyi intézkedésekkel összhangban, a tavaszi időszakban tartandó Kábel Konvergencia Konferencia idei rendezvénye bizonytalan ideig elhalasztásra kerül – tájékoztatott a szervező HFC Technics és az Equicom. Ugyanakkor hozzátették: „Célunk – miszerint az elmúlt év technológiai újdonságait bemutassuk és a kábeltelevíziós szakmát érintő legfontosabb kérdéseket közösen megvitassuk – nem változott. Bízunk benne, hogy a kialakult helyzet normalizálódásával lehetőségünk lesz az elmaradt konferenciánkat minél hamarabb pótolni. Amint az új időpont kijelölésre kerül, azonnal jelentkezünk, hogy senki semmiről ne maradjon le.”

A Magyar Kábeltelevíziós és Hírközlési Szövetség március 30-31-én tartotta volna Szakmai konferenciáját és közgyűlését Cegléden. A koronavírus miatt ez is elmarad, legfrissebb tájékoztatásuk szerint már csak ősszel rendezik meg..

A Magyar Kommunikációs Szövetség is felfüggesztette április 19-21. közötti időre tervezett hasonló tavaszi nagy rendezvényét. Mivel a kormány kéthetente felül kívánja vizsgálni a folyamatosan változó járványügyi helyzetet és esetleg módosítani az intézkedéseit, az MKSZ elnöksége folyamatosan követi az eseményeket, és legkésőbb március végén vagy április első napjaiban fog véglegesen dönteni az akkori legfrissebb információk alapján a rendezvény sorsáról. Így amennyiben a tilalom még akkor is fennáll, a rendezvényt vagy végleg lemondják, vagy döntenek egy esetleges későbbi (például május végi) időpontban való megtartásáról.