Bár a UPC Magyarország beolvadt a Vodafone családjába, és az új tulajdonos a régi márkanevet kivezette a piacról, a UPC neve nem tűnik el teljesen. A UPC Direct műholdas tévészolgáltató saját márkaneve alatt folytatja tevékenységét a magyar piacon.

A társaság már 2010 óta a UPC Magyarországtól független vállalatként van jelen a magyar piacon. A UPC Direct márkanév alatt működő szolgáltató anyavállalata korábban ugyanaz a Liberty Global volt, mint a UPC Magyarországnak. 2019-től a UPC Direct új tulajdonosa az M7Group lett. A cégcsoport székhelye a műholdas szolgáltatások fellegvárában, Luxemburgban van. Az M7Group Európa legnagyobb műholdas- és IP televízió szolgáltatója, számos országban nyújt kiváló szolgáltatást, így Magyarország mellett Hollandiában, Belgiumban, Ausztriában, Csehországban, Szlovákiában és Romániában is jelen van.

A UPC Direct kínálatában 116 műholdas, illetve digitális helyi és nemzetközi csatorna, valamint prémium csomagok széles választéka megtalálható. A társaság 2019 végén bevezetett új, innovatív szolgáltatása a UPC Direct Now alkalmazáson keresztül érhető el – az új online szolgáltatás akár 50 lineáris csatorna elérését biztosítja a meglévő műholdas termék kiegészítőjeként.