Az RTL Klub sajátos tehetségkutatójában adásonként, a zsűri ítélete alapján egy videó egy millió forintot ér. Az első adásban – a zsűri komoly érvelése alapján – Mátyus Arnold videója nyert, aki egy szellemes, saját számot mutatott be.

A teljesen saját fejlesztésű, egyedi tehetségkutatóban Sztarenki Dóra, a Mellékhatás szereplője, A Konyhafőnök VIP legutóbbi győztese, ByeAlex, az X-Faktor mentora, Gáspár Laci, az Álarcos énekes egyik nyomozója és az X-Faktor mentora, valamint Szabó Győző, A mi kis falunk színésze dönt: a legkreatívabb, legszórakoztatóbb, legeredetibb, legemlékezetesebb produkciókat díjazzák minden alkalommal.

A zsűrinek az otthoni körülmények között rögzített, formai követelmények nélküli videók készítői először bemutatkoznak egy rövid beszélgetés keretében, ezzel bepillantást nyerve a videó készítő hátterébe, majd a beküldött produkció megtekintését követően, közösen értékelik a látottakat.

A Made in Karantén bárkinek a videóját várja, aki szívesen bemutatná, hogyan éli meg az otthonlétet, hogyan űzi a hobbiját a négy fal között, hogyan valósítja meg régi álmát, melyre eddig esetleg nem volt ideje, illetve hogyan engedi szabadjára kreativitását.