2019-es pénzügyi évét a TV2 Média Csoport Zrt. Mind az árbevétel, mind az eredmény jelentősen nőtt 2019-ben az előző évhez képest. TV2 Média Csoportnál.

A TV2 Média Csoport Zrt. május 14-ére összehívott éves rendes közgyűlése elfogadta a társaság 2019. évre vonatkozó, könyvvizsgáló által auditált pénzügyi beszámolóját. A hazai tulajdonú médiavállalat rendkívül eredményes üzleti évet zárt: árbevétele megközelítette a 41,2 milliárd forintot, amely több mint 5,24 százalékkal haladja meg a megelőző évi bázisidőszak értékét. A hirdetési felületek értékesítéséből és a kábelszolgáltatók által fizetett terjesztési díjakból származó bevételek egyaránt nagymértékben növekedtek a tavalyi évben.

„A tavalyi év üzleti és szakmai értelemben is rendkívül eredményes volt a TV2 Csoport számára. A magyar és a kelet-közép-európai médiapiac paradigmaváltás előtt áll, amelyből a tőkeerős, határozott szakmai elképzelésekkel rendelkező, helyi gyökerű vállalatok kerülhetnek ki győztesen" – nyilatkozta Vaszily Miklós, a médiavállalat igazgatóságának elnöke.

A TV2 Csoport adózás előtti eredménye is jelentősen, 3,72 százalékkal nőtt, így a társaság közel 1,8 milliárd forintnyi nyereséget termelt a 2019-es évben.

„A jövőre nézve is számos ígéretes elképzelésünk van mind a csatorna- és műsorportfólió, mind a digitális fejlesztések kapcsán. Folyamatosan dolgozunk a piaci pozíciónk erősítésén, azt gondolom, a munkánk sikerességét a vállalat pénzügyi eredményei is visszaigazolják" – tette hozzá Pavel Stantchev, a TV2 Csoport vezérigazgatója.