A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság és a Gazdasági Versenyhivatal is benyújtotta a 2019. évi tevékenységéről készített beszámolóját az Országgyűlésnek.

A hatósági elektronikus hírközlési munkáról és az NMHH Médiatanácsának működéséről külön-külön ad átfogó tájékoztatást az NMHH két, éves rendszerességgel megjelenő dokumentuma. Mindkettő teljes terjedelmében olvasható május végétől a hatóság honlapján is.

Az NMHH minden évben, idén is a május végi határidőt betartva nyújtotta be az elektronikus hírközlésről szóló és a Médiatanács tevékenységét tárgyaló beszámolóit az Országgyűlésnek. A dokumentumokat előbb az érintett szakbizottságok vizsgálják, majd az Országgyűlés plenáris ülése szavaz a jelentés elfogadásáról.

Az Országgyűlés Gazdasági Bizottsága 2020. május 27-én elfogadta a GVH 2019. évi tevékenységéről és a versenytörvény alkalmazásával összefüggő tapasztalatairól szóló beszámolót. A versenyhatóság 2019-ben közel 100 eljárást zárt le, melyekben összesen 8,3 milliárd forint bírságot szabott ki.

(További részletek a Média-Kábel-Műhold 2020. július-augusztusi számában.)