FARM2021 Zsolti Jolly MKM 1000x100

A járványhelyzet enyhülésével és az országos korlátozások fokozatos feloldásával párhuzamosan júniustól a Magyar Telekomnál is újra elkezdődött az irodai munkavégzés.

Az irodába való visszatérés alapelvei az önkéntesség, fokozatosság és biztonság. Jelenleg a kollégák mintegy 20%-a választotta, hogy júniustól a teljes távmunka helyett részlegesen bejár az irodába dolgozni.

A Magyar Telekom a járványhelyzetre való tekintettel március 16-án hirdetett általános távmunkát, így a veszélyhelyzet alatt a munkatársak közel 80%-a dolgozott otthonról, biztonságban. A leginkább veszélyeztetett 60 év feletti korosztály tagjai egyelőre csak otthonról dolgozhatnak még.

Friedl Zsuzsanna, a Magyar Telekom Chief People Officere elmondta: „Nagyon pozitív az elmúlt közel három, távmunkában töltött hónap mérlege: gyors átállást követően hatékonyan tudtunk dolgozni az üzleti céljainkon, az ügyfeleinknek végig biztosítottuk a minőségi szolgáltatásokat, emellett a kollégák elégedettsége is magas volt. Ebben minden bizonnyal szerepet játszott, hogy a távmunka már korábban is szerves része volt a munkakultúrának a Telekomnál. Most itt az ideje, hogy fokozatosan visszatérjünk az irodába, megfelelően ötvözve az otthoni elmélyültebb munkavégzés, valamint az irodai kreatív együttműködés lehetőségét. Ugyanakkor a pozitív tapasztalatokra építve szeretnénk a távmunka lehetőségét kiterjeszteni, a terveink szerint év végére átlagosan 40%-ra növelnénk a távmunka időarányát a munkatársaknál.”

A Magyar Telekom nagy figyelmet fordított és fordít munkavállalói, partnerei és ügyfelei egészségvédelmére, valamint arra, hogy a munkatársak számára a lehető legbiztonságosabb munkakörnyezetet biztosítsa. A járvány elleni védekezésre fordított közvetlen költségek meghaladják a 200 millió forintot is.