Augusztus közepétől a DIGI szegedi ügyfelei is élvezhetik otthonaikban a csúcstechnológiás optikai rendszer nyújtotta előnyöket, mivel a korábbi Invitel előfizetők csatlakozhatnak a DIGI hálózatához.

Az újonnan csatlakozó DIGI háztartások számára elérhető lesz a szolgáltatások teljes spektruma, ideértve az 1GB/s letöltési sebességet (a garantált le- és feltöltési sebesség 300/75Mbit/s), változatos TV csatornákat és a DIGIMobil használatát is.

A korábbi évek során a DIGI hálózatfejlesztési tevékenysége eredményeként Magyarország legsűrűbben lakott települései technológiai szempontból alkalmasakká váltak, hogy a DIGI saját optikai rendszeréhez tudjanak csatlakozni. Az elmúlt 10 évben a DIGI jelentős beruházásokat hajtott végre a Dél-Alföld regionális fővárosában, Szegeden. Csakúgy, mint több más hazai nagyvárosban, a DIGI Szegeden is megvásárolta az egyik helyi szolgáltatót 2010-ben, s ezzel komolyabb technológiai fejlesztések sora vette kezdetét a lakóterületeken.

A szegedi infrastruktúra-fejlesztés következő lépéseként a DIGI megszünteti a rézkábeles hálózati elérést, amely ugyan kis százalékban, de még jelen van az előfizetők otthonaiban, és amely nem feltétlenül garantálja a gyors, zavartalan, kiváló minőségű szélessávú internet szolgáltatást.