Március 20-tól állandó hétvégi magazinműsorral jelentkezik a Spektrum Home, melynek műsorvezetői Havas Dóra és McMenemy Márk.

Hasonló, akkor még csak az adventi szezonra készített koncepciót indított a csatorna tavaly novemberben, ami olyannyira népszerűnek bizonyult a nézők körében, hogy március 20-tól ezentúl minden szombaton és vasárnap délután inspirálódhatnak az érdeklődök.

A „Spektrum Home Magazin” évszakokhoz igazítva az otthon és a kert legfontosabb feladatait veszi sorra, tippeket ötleteket ad a szakértő vendégek személyes tanácsain keresztül. Szó lesz testi-lelki megújulásról, gardróbrendezésről, és arról is, hogy miként hat a környezetünk az életünkre, gondolatainkra, személyiségünkre. A műsor különös érzékenységgel fordul a fenntarthatóság felé és állandó rovatok segítik a nézőket az ötletek megvalósításában.

Az első két adásban fókuszba kerülnek a boldogító ételek, a húsvét előtti böjti ételek és szokások, és az is, hogy hogyan adományozhatunk ruhát és hova kerülnek a leselejtezett ruhadarabok. A „Hazai” rovatban pedig Méhész Zsuzsa idegenvezető segítségével a Zemplénbe kirándulunk.