Műfaji megkötöttség nélkül televíziós sorozatötletek fejlesztésére hirdet pályázatot a Scripted Productions. A pályázat célja, hogy eredeti, izgalmas, fikciós sorozat-forgatókönyvek, sorozatbibliák szülessenek, amelyek közül a legjobbakból pilotot gyárt a kiíró cég.

A pályázat formai kritériumai között szerepel, hogy a benyújtott koncepció heti sorozat formájában készülne, tehát nem napi sorozat és nem szappanopera, továbbá előnyben részesülő (de nem kizárólagosan elvárt) műfajok a vígjáték, a sitcom, a dramedy.

A pályázati dokumentáció kötelező elemei többek között a sorozatötlet szinopszisa, treatmentje maximum 4 oldal terjedelemben, továbbá, ha már van elkészült forgatókönyv, így annak benyújtását is kéri a kiíró.

A pályázat beadási határideje: 2021. június 13.

A pályázatokat a Scripted Productions által felkért szakmai bizottság bírálja el, amelyet követően a kiíró a shortlist-re kerülő projektek számára élő pitch-fórumot rendez, ahol az alkotók maximum 15 percben előadhatják a terveiket, bemutathatják a sorozatkoncepciót. A legjobb három projekt bekerül a gyártócég fejlesztési programjába.