SZSZL2021 banner 1000x100 

az Invitech nagykereskedelmi igazgatója
Az infrastruktúra- és az ICT-frontra koncentrálunk

BartaA InvitechA világjárvány és következményei mindenkire, minden cégre kihatnak. A gazdasági növekedést csökkenésbe fordította, de bizonyos trendeket nem hogy gyengített volna, hanem még erősített is. A távmunka, az otthoni szórakozás, a digitális oktatás és az online vásárlás mind az adatforgalom növekedése irányába mutatott, aminek csak robusztus infrastrukturális háttérrel és biztos IT/ICT szolgáltatásokkal lehet hatékonyan megfelelni. Mi ezekre a termékekre fókuszálunk, és ügyfélkörünk a társszolgáltatóktól a középvállalatokig terjed, így a kisvállalati, egyéni előfizetői szegmensek elérése nem stratégiánk része, s emiatt talán kevésbé hatott ránk üzletileg negatívan a pandémia, de nyilván nekünk is komoly erőfeszítéseket kell tennünk, hogy üzletmenetünk ne sérüljön. Főleg egészségügyi intézkedésekre volt szükség, amit sikerült is időben és hatékonyan megtennünk. Szakmailag pedig próbáltunk megfelelni az új adottságoknak, és az abból fakadó üzleti igényeknek, kéréseknek.

A látható trendek miatt előre tekintünk, nem fogtuk vissza a beruházásokat, és ez így lesz 2021-ben is. Mind optikai gerinchálózati fejlesztéseink, mind adatközpontunk további bővítése napirenden van, és a következő hónapokban részben meg is valósulnak, emellett természetesen az ügyfeleink igényei alapján felmerülő beruházások sem szenvedhetnek csorbát. A jövő évben az infrastruktúra- és az ICT frontra koncentrálunk, bővítjük a már szerencsére így is szerteágazó portfóliónkat. Mivel az Invitellel a DIGI-hez kerültek az egyéni előfizetőkhöz tartozó elérési hálózatok, számunkra a SZIP 2.0 önmagában nem fókusz, de több SZIP-nyertes céget szolgáltunk ki az első körben felhordó, illetve gerinchálózati infrastruktúrával, amivel a jövőben is a nyertesek rendelkezésére állunk.

A jövőben arra számítunk, hogy a konszolidáció folytatódik, ezzel együtt a verseny is, de talán racionálisabb lesz. Az igények tovább emelkednek, az adatmennyiség, adatforgalom nő, az infrastruktúra, az ICT (adatközpont, biztonság, felhő, Teams stb.) felértékelődik, és végképp a sikeres vállalati, szolgáltatói működés alapszükségletévé válik. Ennek megfelelően a kábeltelevíziós ügyfeleink igényeit figyelembe véve fejlesztünk, és szeretnénk továbbra is a KTV-szolgáltatók első számú infrastrukturális partnerei maradni a következő években.