Alap csomag 1000x100 2021 MKM

SZSZL2021 banner 1000x100 

a kreatív gazdaság egyik alappillére

Egyedi szerepet tölt be a közösségi média színpadán a San Francisco székhellyel működő Patreon közösségi finanszírozásra (crowdfunding) épülő platform. Fennállásának hét éve alatt több mint 200 000 független művésznek, írónak, podcast készítőnek, modellnek, befolyásolónak, illetve kezdővállalkozásnak segített abban, hogy a rajongóik előfizetéses támogatást nyújtsanak a projektjeikhez, illetve a független működésükhöz.

Exkluzív csevegés a klubházban

A közösségi média szakemberek azt hitték, hogy a Facebook, Instagram és TikTok után már nem érkezik olyan új alkalmazás, ami a semmiből törhet fel a csúcsra. Mivel volt már szöveges, fotós, videós, illetve rövid videós közösségi alkalmazás, most a hangalapú alkalmazások ideje is elérkezett.

Trump FacebookAmikor január 6-án a Donald Trump leköszönő amerikai elnök beszéde által is feltüzelt hívei megrohamozták a washingtoni Capitolium épületét, megdöbbent a világ. Thierry Breton, az Európai Unió belsőpiacért felelős biztosa a Politico című lapban úgy fogalmazott, hogy ez a nap volt a közösségi média szeptember 11-éje.

Virtual influValóságos pénzhegyek

A mostani, világjárvánnyal sújtott környezetünkben a más emberekkel való biztonságos találkozás már nem tekinthető természetesnek, és hasznosabbá vált a távolságtartás, az emberek pedig egy kicsit „láthatatlanokká” váltak. A legtöbb közösségimédia-sztár is otthon ragadt, és a hagyományos marketing zavarai közepette egyre növekvő „étvágy” mutatkozik a szintetikus kreatúráknak tekintett virtuális influencerek iránt.

Egyre többet, megállás nélkül és magányosan

A legalább 16 éves internetezők négyötöde néz filmeket és videókat a neten, 84 százalékuk online is filmezik, és megnéz mások által a netről leszedett filmet is – derül ki az NMHH piackutatásából. A megkérdezettek 10 százaléka közlekedés és utazás, valamint munkaidő alatt is néz filmeket.

A Facebook weboldalának a május óta beharangozott megújítása a közelmúltban megtörtént, a vállalat szerint így korszerűbb lett az oldal megjelenése, nagy navigációs gombokkal a felső részén. A közösségi web-óriás szerint végre nagyobb hangsúlyt tudtak fektetni a Facebook mai kovászát alkotó csoportokra is, és az üzenetküldési funkció is javult.