Trump FacebookAmikor január 6-án a Donald Trump leköszönő amerikai elnök beszéde által is feltüzelt hívei megrohamozták a washingtoni Capitolium épületét, megdöbbent a világ. Thierry Breton, az Európai Unió belsőpiacért felelős biztosa a Politico című lapban úgy fogalmazott, hogy ez a nap volt a közösségi média szeptember 11-éje.

Virtual influValóságos pénzhegyek

A mostani, világjárvánnyal sújtott környezetünkben a más emberekkel való biztonságos találkozás már nem tekinthető természetesnek, és hasznosabbá vált a távolságtartás, az emberek pedig egy kicsit „láthatatlanokká” váltak. A legtöbb közösségimédia-sztár is otthon ragadt, és a hagyományos marketing zavarai közepette egyre növekvő „étvágy” mutatkozik a szintetikus kreatúráknak tekintett virtuális influencerek iránt.

Egyre többet, megállás nélkül és magányosan

A legalább 16 éves internetezők négyötöde néz filmeket és videókat a neten, 84 százalékuk online is filmezik, és megnéz mások által a netről leszedett filmet is – derül ki az NMHH piackutatásából. A megkérdezettek 10 százaléka közlekedés és utazás, valamint munkaidő alatt is néz filmeket.

A Facebook weboldalának a május óta beharangozott megújítása a közelmúltban megtörtént, a vállalat szerint így korszerűbb lett az oldal megjelenése, nagy navigációs gombokkal a felső részén. A közösségi web-óriás szerint végre nagyobb hangsúlyt tudtak fektetni a Facebook mai kovászát alkotó csoportokra is, és az üzenetküldési funkció is javult.

a kiterjesztett valóság úttörője

A Snapchat rövid és tiszavirág-életű kép- és videó-üzenetekre épülő multimédiás alkalmazás egyedi helyet vívott ki magának a közösségi portálok Facebook által uralt világában.

Share1Szülőnek lenni a közösségi média rivaldafényében

Hogyan befolyásolhatja a gyermekeink közeli és távoli jövőjét, ha életük minden pillanatát megosztjuk a közösségi oldalakon? Hogyan tudjuk csökkenteni a „sharenting” – a megosztás (share) és a gyereknevelés (parenting) szavak összevonásából született fogalom –, azaz a folyamatos közösségi jelenlét kockázatait? A gyerekekről való meggondolatlan posztolás súlyosan sértheti a magánélethez való jogukat, és sajnos gyakran alapot adhat online zaklatásra is.