Egyre többet, megállás nélkül és magányosan

A legalább 16 éves internetezők négyötöde néz filmeket és videókat a neten, 84 százalékuk online is filmezik, és megnéz mások által a netről leszedett filmet is – derül ki az NMHH piackutatásából. A megkérdezettek 10 százaléka közlekedés és utazás, valamint munkaidő alatt is néz filmeket.

A Facebook weboldalának a május óta beharangozott megújítása a közelmúltban megtörtént, a vállalat szerint így korszerűbb lett az oldal megjelenése, nagy navigációs gombokkal a felső részén. A közösségi web-óriás szerint végre nagyobb hangsúlyt tudtak fektetni a Facebook mai kovászát alkotó csoportokra is, és az üzenetküldési funkció is javult.

a kiterjesztett valóság úttörője

A Snapchat rövid és tiszavirág-életű kép- és videó-üzenetekre épülő multimédiás alkalmazás egyedi helyet vívott ki magának a közösségi portálok Facebook által uralt világában.

Share1Szülőnek lenni a közösségi média rivaldafényében

Hogyan befolyásolhatja a gyermekeink közeli és távoli jövőjét, ha életük minden pillanatát megosztjuk a közösségi oldalakon? Hogyan tudjuk csökkenteni a „sharenting” – a megosztás (share) és a gyereknevelés (parenting) szavak összevonásából született fogalom –, azaz a folyamatos közösségi jelenlét kockázatait? A gyerekekről való meggondolatlan posztolás súlyosan sértheti a magánélethez való jogukat, és sajnos gyakran alapot adhat online zaklatásra is.

Jelenleg az Egyesült Államokban sok vita zajlik arról, hogy a közösségi médiának van egy olyan sötét oldala, amit a működésében meglévő felháborodás-gerjesztő eszköztár számlájára írnak.

napjaink új közösségi médiája

A szakemberek azt hitték, hogy manapság már nem jöhet újabb versenytárs a közösségi média színpadán a Facebook és társai mellé. Azonban a Covid-19 (C19) világjárvánnyal járó karantén előtérbe helyezte a távmunkát, illetve az emberek közötti távkapcsolatokat is. Így egyszerre, szinte bármilyen előjel nélkül elkezdtek óriási népszerűségre szert tenni a videó-konferenciaalkalmazások. A Zoom alkalmazás egyszerre mindenki kedvenc közösségi, sőt, szociális platformjává változott.