SZSZL2021 banner 1000x100 

Tazlo2„A dolgok internete” – egyre többször lehet olvasni a magyar sajtóban is ezt a kifejezést, amely nem jelent mást, mint a gépek egymás közti kommunikációját. De vajon mire jó ez a gyakorlatban?

A gyártási folyamatok optimalizálása, automatizálása, a különböző ágazatokon belül a folyamatok összehangolása természetesen nem új dolog, korábban is törekedtek erre, elsősorban az iparban. A technológia fejlődésével azonban ma olyan magas szintre emelhető mindez emberi beavatkozás nélkül, amely régen elképzelhetetlen volt. A gépek közötti kommunikáció Magyarországon is nagy jövő előtt áll, hazánk többféle módon vehet részt ebben a világszinten zajló folyamatban – fogalmazott Tázló József, a Cisco Magyarország műszaki igazgatója. A szakember elmondta, a hazai ipar több szállal kötődik Németországhoz, így az ottani fejlesztések hazánkba is begyűrűznek.

– A magyarországi otthonok korszerű működtetésében, energia- és biztonsági menedzselésében az internet-szolgáltatóknak, így a kábeltársaságoknak is kiemelt szerepük lehet. Helyzeti előnyben vannak, hiszen közvetlen kapcsolatban állnak az előfizetőikkel, így nem csupán az internet biztosításában, hanem ilyen típusú, például egészségügyi szolgáltatások elindításában is élen járhatnának – vázolta fel a kábelszakma előtt álló lehetőségeket a Cisco Magyarország műszaki igazgatója...

(A teljes cikk a Média-Kábel-Műhold 2015. februári számában olvasható.)