SZSZL2021 banner 1000x100 

Lopják-e a tévéjelet?

Évek-évtizedek óta ismert jelenség, hogy valamilyen trükkös műszaki megoldással egyes nézők hozzájuthatnak olyan tévécsatornákhoz is, amelyekre egyébként nem fizettek elő. Ez az a kérdés, amiről a szakában mindenki tud, egymás közt mindenki beszél – de hivatalosan senki sem nyilatkozik. És ami mostanában ismét a felszínre került…

Alapjaiban újult meg a hírközlési szabályozás az előfizetői szerződésektől a számhordozásig: az uniós hírközlési kódex hazai részletszabályainak kidolgozásával komplex és átfogó implementálási stratégiai munkát zárt le december végén a hírközlési hatóság. Ennek köszönhetően a tavaly december végi határidőre kilenc NMHH-rendelet módosult, tizenhárom pedig újonnan jött létre. S ezek nyomán az sem meglepő, hogy a kódex hazai érvényesülésének vizsgálatát állítja középpontba a hatóság a 2021-es piacfelügyeleti tervében.

Ha már otthon kellett maradnunk…

Az elmúlt két évtized során soha nem tévéztünk annyit, mint a magunk mögött hagyott, koronavírus-járvánnyal terhelt esztendőben. A Nielsen Közönségmérés legfrissebb adatai szerint 2020-ban a teljes népesség naponta átlagosan 4 óra 55 percet töltött a tévékészülékek előtt, 16 perccel többet, mint egy évvel korábban.

Beszélgetés Kéry Ferenccel

Kery 2020 web2Az MKSZ elnöksége úgy döntött, hogy a szokásos Szakmai Konferenciát a jövő évre halasztja. A szakemberek egyfelől már nagyon várják a személyes találkozás lehetőségét, másfelől viszont óvatosak, és bizonytalanok abban, hogy a jelenlegi vírusos helyzetben valóban részt vennének-e egy ilyen rendezvényen. Ebben igyekszik segíteni a Média-Kábel-Műhold azzal, hogy beszámol a szakma aktuális fejleményeiről. Kérdéseinkre Kéry Ferenc, a Magyar Kommunikációs Szövetség elnöke válaszol.

a technológiai, média- és távközlési ágazatra

Míg számos iparágat súlyosan érintett a COVID-19 válság, a technológiai, média- és távközlési (TMT) ágazatban a gazdasági hatás nagyrészt semleges volt, sőt egyes iparágakban pozitív – derül ki a PwC közép- és kelet-európai régióra kiterjedő, közelmúltban készült elemzéséből.

Kastory NMHH webIntézkedések a koronavírus-járvány idején

Kreatív méltányossággal kezelték a veszélyhelyzetet a távközlési szolgáltatók. Az általuk nyújtott kedvezményekről, támogatásokról, illetve a panaszkezelési tapasztalatokról Dr. Kastory Edina média- és hírközlési biztos tájékoztatta lapunkat.