Beszélgetés Kéry Ferenccel

Kery 2020 web2Az MKSZ elnöksége úgy döntött, hogy a szokásos Szakmai Konferenciát a jövő évre halasztja. A szakemberek egyfelől már nagyon várják a személyes találkozás lehetőségét, másfelől viszont óvatosak, és bizonytalanok abban, hogy a jelenlegi vírusos helyzetben valóban részt vennének-e egy ilyen rendezvényen. Ebben igyekszik segíteni a Média-Kábel-Műhold azzal, hogy beszámol a szakma aktuális fejleményeiről. Kérdéseinkre Kéry Ferenc, a Magyar Kommunikációs Szövetség elnöke válaszol.

a technológiai, média- és távközlési ágazatra

Míg számos iparágat súlyosan érintett a COVID-19 válság, a technológiai, média- és távközlési (TMT) ágazatban a gazdasági hatás nagyrészt semleges volt, sőt egyes iparágakban pozitív – derül ki a PwC közép- és kelet-európai régióra kiterjedő, közelmúltban készült elemzéséből.

Kastory NMHH webIntézkedések a koronavírus-járvány idején

Kreatív méltányossággal kezelték a veszélyhelyzetet a távközlési szolgáltatók. Az általuk nyújtott kedvezményekről, támogatásokról, illetve a panaszkezelési tapasztalatokról Dr. Kastory Edina média- és hírközlési biztos tájékoztatta lapunkat.

Mit mutat a DESI?

Felemás kép rajzolódik ki Magyarországról a digitális gazdaság és társadalom fejlettségét mérő uniós mutató (DESI) alapján. Míg a vezetékes szélessávú internet-hozzáférés tekintve a 7. hellyel az élmezőnyben járunk, addig a digitális technológiák vállalkozások általi integrálásának területén a sereghajtók közé tartozunk.

Percek, zsánerek, hirdetések

Alapvetően három fő jelenséget vizsgál a Nielsen Közönségmérés: mennyit tévézünk, mit nézünk szívesen és közben mennyi reklámot látunk. Mindhárom területen jelentős átrendeződés történt a koronavírus elterjedése óta. Ám amíg a kutatócég feladata „csupán” a tények objektív tálalása, addig a piac szereplőinek, a médiaszolgáltatóknak az új jelenséget – nagyrészt problémákat – kezelniük is kell. Vajon kinek hogyan sikerül? Erről szól következő összeállításunk.

Hírközlési és médiapiac – a koronavírus idején

Soha nem volt és talán nem is lesz annyira aktuális Lovasi András és a Csík zenekar slágerének címben idézett sora, mint napjaikban. A már világjárvánnyá duzzadt vírusos fertőzés miatt otthonmaradásra szólító felhívásokkal, közleményekkel, dalokkal, klipekkel találkozhatunk lépten-nyomon.