A Magyar Kábelkommunikációs Szövetség szeptember 23-25 között Tihanyban rendezte meg idei őszi Közgyűlését, amelyet idén is szakmai program és kiállítás kísért.

Vándorfelhők Tihany fölött
Aki ott volt, érzékelhette, de aki nem jött el, az is tudja, hogy nincsenek könnyű helyzetben a médiapiac szereplői. A Fórumon felemlegetett virtuális viharfelhők mintha csak tükörképét adták volna a valódi balatoni égbolt változásának.

Közösen a túlélésért
Csökkenő bevételek, szűkülő televíziós hirdetési piac, netes konkurencia. A Magyar Kábelkommunikációs Szövetség őszi közgyűlésének fórumán valamennyi résztvevő egyetértett abban, hogy egyre nehezebb helyzetbe kerülnek a műsorszolgáltatók és a továbbítók egyaránt. A kiutat azonban nem mindenki ugyanúgy látta, ennek ellenére a tartalom-előállítók és a terjesztők a közös útkeresésben látják a megoldást.

A fórum résztvevői voltak:
Enyedi András, IKO
Honyák Árpád, Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság
Pester Attila, HFC Technics
Rajki Annamária, Magyar Telekom
Simon Zsolt, TV2
Szűcs László, UPC Magyarország
A fórumot Kálmán Olga vezette.

Pillanatkép a német kábelpiacról
Az elmúlt években dinamikusan növekedett a digitális háztartások száma Európa legnagyobb kábeltelevíziós piacán. Carsten Engelke, a több mint 180 tagot számláló Anga német kábelszövetség műszaki igazgatója mutatta be a németországi távközlési ágazat jelenlegi helyzetét az MKSZ őszi közgyűlésén, Tihanyban.

Pódiumon a közösségi tévék
A konferencia második napján pódiumbeszélgetést rendeztek a közösségi médiaszolgáltatás aktuális kérdéseiről.

Ami a kábelszolgáltatáshoz kell… - Média minden mennyiségben
(A háttéripar és a médiaszolgáltatók újdonságai)

(A teljes beszámoló a Média-Kábel-Műhold 2012. októberi számában olvasható.)

Tihany2012 077