Csaknem húsz évvel ezelőtt kezdték kiépíteni Tihanyban a kábelrendszert, a hálózatot azóta többször bővítették és korszerűsítették. Ennek köszönhetően triple-playt biztosít az ideiglenesen itt élőknek és az állandó lakosoknak az üzemeltető cég, amely nemcsak a távközlési szolgáltatásokról, hanem a helyi "szellemi táplálékról" is gondoskodik.

1992-ben kezdődött el a Balaton egyik legszebb településén a bekábelezés, a helyi önkormányzat 5 millió forintból hozta létre az első hálózatot, amely még nem ért el a félsziget minden részére. Kezdetben alkalmazhattak légvezetéket a faluban, a későbbi átépítések és bővítések során viszont már csak földkábelről lehetett szó, ami megdrágította a beruházásokat. Csaknem tíz évet kellett várni a következő fejlesztésig: 2001-ben a médiahatóság támogatásával juthatott el a kábeltévé a Tihanyhoz tartozó Gödrösre és Diósra, a Miniszterelnöki Hivatal Informatikai Kormánybiztosságától 5 millió forintot nyert ehhez a település, 10 millió forintot pedig az önkormányzat tett hozzá saját büdzséjéből.

A hálózatot 2005-ig a Balatonfüredi Kábelszat működtette, de az önkormányzat a megbízást nem hosszabbította meg, hanem a helyi stúdiót is működtető Tihany Község Kultúrájáért Közalapítványnak adta át.

2007-ben a rendszert korszerűsíteni kellett ahhoz, hogy több csatorna juthasson el a háztartásokba, és a más szolgáltatások, így az internet és a telefon is elindulhasson a hálózaton. Ez újabb 25 millió forintot jelentett, ami már teljes egészében önerőből fedezett a falu. A településen további fejállomás-bővítést terveznek, mert a jelenleg továbbított 39 csatorna egyre inkább kevésnek bizonyul, a kínálat növeléséhez, pedig elengedhetetlen egy újabb beruházás.

A teljes cikk a Média-Kábel-Műhold 2011. májusi számában olvasható