Egyre több távközlési szolgáltatást vesznek igénybe a hazai háztartások, és egyre többen csomagban; a legnépszerűbb komponens a tévé, az internet és a vezetékes telefon.

Magyarországon 2-3 százalékra apadt azon háztartások aránya, amelyek egyetlen szolgáltatást sem vesznek igénybe – derül ki a Magyar Infokommunikációs Jelentés legutóbbi kiadásából, amely az átfogó kutatássorozat részeként a lakossági piac helyzetéről és fejlődéséről ad képet.

A BellResearch elemzése szerint a legelterjedtebb távközlési szolgáltatás a mobiltelefon és az előfizetéses tévé: a hazai háztartások közel kilenctizedében van legalább egy, beszédcélra használt sim-kártya, míg a sokcsatornás televíziózást több mint 80 százalékban élvezik. A múlt év derekán végzett adatfelvétel eredményei alapján a vezetékes hang és az internet – értve ez alatt a helyhez kötött megoldásokat, illetve a nagy képernyős, azaz a nem telefonkészüléken használt mobil szélessávot – elterjedtsége alacsonyabb szintű. Az elmúlt években a vezetékes hang kivételével valamennyi szolgáltatáskategória esetében tipikusan lassuló bővülés volt megfigyelhető – mutatnak rá a kutatók...

(A teljes cikk a Média-Kábel-Műhold 2013. szeptemberi számában olvasható.)