Polónyi István már iskolásként, ahogy a villamosságtannal megismerkedett, biztos volt abban, hogy műszaki pályára kerül. Rádió- és tévéműszerész végzettséget szerzett a középiskola elvégzése után, a Budapesti Műszaki Egyetem elvégzése előtt, tehát már nagyon korán belekóstolt a szakmába az akkori körülmények között. Ezt a tudományát azonban jó ideig parkoló pályára tette, csak évtizedekkel később tért vissza hozzá, vagyis a mai változatához, a kábeltévéhez.

Diplomáját műsorközlés szakon szerezte, majd elhelyezkedett a Magyar Posta analóg vezetékes távközlési részlegén. 1975-ben került át a Hungária körúton működő Telefongyárba, ahol a távközlési átviteli ágazatnál a különböző gyártmányokhoz kapcsolódóan helyszíni tervezéssel, kivitelezéssel és szervizeléssel foglalkozott, megbízásokat itthon és a környező országokban is szép számmal kaptak. Az egykori Telefongyárat 1991-ben vásárolta meg a Siemens, amely hozta az új technológiát és szemléletet. Polónyi István 2006-ban a cégtől a szolgáltatási terület vezetőjeként ment nyugdíjba. Sok szakmai karrier itt szokott végződni, az övé azonban a kábeles iparágban itt kezdődött.

Úgy alakult az életem, hogy egyedül maradtam, és semmiképpen sem akartam tétlenül ülni, a nyugdíjasok megszokott életét élni, feladatra vágytam. Személyes kapcsolataim révén hallottam arról, hogy lehetőség lenne beszállni egy kis településen - Adonyban - működő kábeltelevíziós társaságba, ez rögtön megmozgatta a fantáziámat  – meséli el az újrakezdést a szakember.

(A teljes cikk a Média-Kábel-Műhold 2014. májusi számában olvasható.)