Új formában rendezték meg 2016. szeptember 19-20-án a Media Platformot, amelynek része volt a MEME VÍZIÓ Szakmai Nap, az MKSZ Szakmai Konferenciája, valamint az ECEBE EXPO kiállítás.

A Média tartalom és terjesztés Közép-Kelet Európában alcímet viselő konferenciát a Magyar Kábelkommunikációs Szövetség az ECEBE-vel (Eastern-Central European Broadband Expo) és a MEMÉ-vel (Magyar Elektronikus Műsorszolgáltatók Egyesülete), valamint az MKHSZ-szel (Magyar Kábeltelevíziós és Hírközlési Szövetség) együttműködve szervezte. A teljes médiaszolgáltatói és műsorterjesztői szakmát átfogó rendezvényt két, egymáshoz közeli helyszínen tartották meg. A műszaki érdeklődésű résztvevők a MOM Sport Rendezvényközpontban megtekinthették az ECEBE EXPO kiállítást, és ugyanitt került sor a második napon a műszaki konferenciára, míg a médiaszolgáltatások iránt érdeklődőket a Larus Étterem és Rendezvényközpontban tartott médianapi program várta.

Mintegy 360-an vettek részt a MEME VÍZIÓ Szakmai Napon, ahol 12 előadó számolt be a hazai médiapiac meghatározó cégeinek eredményeiről és terveiről, majd a műsorgyártás aktuális kérdéseiről folytatott kerekasztal-beszélgetés zárta a programot.

A Kábelszakmai Konferenciát az MKSZ szervezte, az MKHSZ-szel együttműködésben. A második nap programját a szakmai előadások mellett három kerekasztal-beszélgetés gazdagította.

A Buda Expo Kft. szervezésében tartott ECEBE EXPO nemzetközi szakkiállításon összesen közel 800 négyzetméternyi felépített standokon 45 hazai és külföldi cég mutattat be termékeit, műszaki és szolgáltatási megoldásait, csatornakínálatát. A rendezvényre a tavalyinál valamivel több, mintegy 800 látogató volt kíváncsi, akiknek közel húsz százaléka külföldről érkezett.

Részletes beszámoló olvasható a Média-Kábel-Műhold 2016. októberi számában az alábbi témákról:

Széles vászon – széles választék
SZIP projekt: pályázaton túl, építés előtt
Félúton a Digitális Kánaán felé
Csatornabőség, produkciók, platformok
Mi lesz veled, e-közmű?
Díjözön a Media Platformon