2. rész: PickUp, Gelka-Hírtech, JuPiNet

A Szupergyors Internet Program (SZIP), illetve a GINOP 3.4.1 pályázat eredményeként 139 járás infrastruktúrájának fejlesztésére 26 cég kap uniós támogatást. Sorozatunkban most újabb három társaság terveit mutatjuk be.

Lehetőség az előrelépésre

Kisbér, Pannonhalma, Tét és Komárom járások területén nyújtott be támogatási kérelmet a GINOP 3.4.1 pályázaton a PickUp Kft., és Zapletál Zsolt, a cég ügyvezetője elmondta, hogy októberben az összes járás területére sikerült érvényesen megkötni a szerződéseket.

Új távlatok pályázata

A Gelka-Hírtech Kft. a pályázat keretében a csurgói járásban építheti ki a szélessávú hálózatot. Az erre vonatkozó támogatási szerződést már idén szeptemberben megkötötték. Szakáll Miklós, a társaság ügyvezetője a fejlesztésről elmondta: „Hozzávetőlegesen 1 500 végpontra számíthatunk, amely a papírforma szerint ugyan nem tűnk soknak, de mivel ezek önerős kialakítása szinte minden beruházónak gazdaságtalan lenne, a pályázat segítségével viszont mégis megvalósíthatóvá válik, ez a szám kiemelten magasnak tekinthető.”

Egységes szolgáltatás három járásban

Dékány István, a JuPiNet Kft. ügyvezetője lapunknak arról számolt be, hogy cége a vasvári járásban nyerte meg a pályázatot. „A megkötött támogatási szerződés segítségével szándékozunk minden végpontot optikai FTTH hálózattal elérni. Az volt a célunk, hogy a szentgotthárdi központunkból optikai kábellel kössük össze az új településeket, és egységes szolgáltatást biztosítsunk a három járásban, ahol jelen vagyunk. Az összeköttetés ebben az évben teljesült, most az egységesítés az előttünk álló nagy feladat.”

(A teljes cikk a Média-Kábel-Műhold 2016. decemberi számában olvasható.)