A tervezettnél korábban vált elérhetővé a szupergyors internet több mint 230 ezer háztartás számára, ez a fejlesztést önként, önerőből vállaló szolgáltatók első félidős részeredménye. A Digitális Jólét Program keretében elkészült négy új stratégiai dokumentum, miközben megindulhat a kis-és középvállalkozások digitalizálása is.

A Szupergyors Internet Program 2018 végéig minden magyar polgár, család és vállalkozás számára elérhetővé teszi a szupergyors internet hozzáférést. Az önerős vállaláson alapuló fejlesztések közel fele, 230 ezer háztartás elérése sikeresen lezárult a SZIP első jelentős eredményeként. Az ország 170 járásában 1 millió háztartás fejlesztését célul kitűző Szupergyors Internet Program keretében mintegy 500 ezer háztartás számára európai uniós és hazai költségvetési támogatásból valósul meg a legalább 30 megabites sávszélességet elérhetővé tevő fejlesztés, míg 500 ezer háztartás elérése a távközlési szolgáltatók önerős vállalása keretében valósul meg.

A Kormány 55 távközlési szolgáltatóval kötött megállapodást az önerős vállalásokról. Az elmúlt hetekben beérkezett helyzetjelentések szerint 2016 év végéig az eredetileg tervezett 178 ezer háztartás helyett 230 ezer háztartást értek el az önerős fejlesztések.

A Digitális Jólét Program elfogadásával, 2015 decemberében, arról is döntött a Kormány, hogy több területen részletes digitális stratégiát kell megalkotni. A programiroda tájékoztatása szerint Magyarország Digitális Oktatási Stratégiájának (DOS), Magyarország Digitális Gyermekvédelmi Stratégiájának (DGYS), Magyarország Digitális Exportfejlesztési Stratégiájának (DES) és Magyarország Digitális Startup Stratégiájának (DSS) megalkotásában közel száz (szakmai és civil szervezetekből, piaci vállalkozásokból valamint az egyetemi és tudományos szférából felkért) szakértő működött közre...

(A teljes cikk a Média-Kábel-Műhold 2017. áprilisi számában olvasható.)