3. rész: Invitel és MVM NET

Meglehetősen sokszínű a GINOP 3.4.1 pályázat nyerteseinek névsora. A meghirdetett 139 járás infrastruktúrájának fejlesztésére 26 cég kapott uniós támogatást. Van köztük, amelyik 40-nél is több járásban is szerepel, míg másnak csak egy jutott. A legnagyobb cég 10 milliárd forintnál is többet kapott, de akad, amelyik a 144 milliónak is örül. Sorozatunkban most két újabb társaságot mutatunk be, egyikük az egykori koncessziós, ma inkumbens távközlési szolgáltató, a másik a lakossági piacon teljesen új szereplő, amelyik viszont a második legnagyobb összeget nyerte el.

„Fejlesztéseink az ütemezéseknek megfelelően haladnak”

A SZIP keretében az Invitel tizenegy járásban – Makó, Szeghalom, Ajka, Békés, Dunaújváros, Gyula, Jászberény, Mezőkovácsháza, Szarvas, Szeged, Várpalota – pályázott sikerrel, melyek közül első körben a makói járásban kezdte meg a korszerűsítési munkálatokat. A már megkötött támogatási szerződések szerint a távközlési társaság összesen 1,95 milliárd forint európai uniós forrást nyert el a fejlesztésekre - mondta el Iski István, az Invitel lakossági és kisvállalati marketingigazgatója.

„Win-win kooperációra törekszünk partnereinkkel”

Az MVM NET a Szupergyors Internet Program keretében meghirdetett pályázaton a bajai, a balassagyarmati, a békéscsabai, a celldömölki, a devecseri, a gyöngyösi, a kaposvári, a keszthelyi, a körmendi, a mórahalmi, a pápai, a pásztói és a sümegi járásokban szerepelt sikerrel, és így a hálózatfejlesztési feladatok megvalósítására a második legmagasabb támogatási összeget, közel 8 milliárd forint uniós támogatást nyerte. Krénusz Kornél, az MVM NET Zrt. vezérigazgatója a sikeres pályázat kapcsán a lapunknak elmondta: „Az általunk elnyert 13 járásban a projekt megvalósítása során 60818 lakossági, 2921 üzleti és 468 közintézményi igényhelyig ér el a szélessávú internet...

(A teljes cikk a Média-Kábel-Műhold 2017. áprilisi számában olvasható.)