A hivatalos védjegyhasználati szerződés aláírását követően június 28-án megkezdődött a Digitális Jólét Alapcsomag értékesítése, amelyet a magyarországi szolgáltatók közül elsőként a UPC-nél vehető igénybe. A kedvező áron kínált, másodpercenként akár 30 megabites letöltési sebességet biztosító szolgáltatás segítségével immár azok is szélessávú internetkapcsolathoz juthatnak, akiknek erre anyagi okok miatt eddig nem volt lehetőségük.

A Digitális Jólét Nonprofit Kft. és a UPC Magyarország közötti védjegyhasználati szerződés aláírását követően Deutsch Tamás a Digitális jólét program összehangolásáért és megvalósításáért felelős miniszterelnöki biztos és Robert Redeleanu a távközlési vállalat vezérigazgatója indította el a Digitális Jólét Alapcsomag értékesítését a UPC egyik budapesti üzletében. Ezzel hivatalosan is elérhetővé vált a Digitális Jólét Alapcsomag azon ügyfelek számára, akik eddig alapvetően annak ára miatt nem rendelkeztek szélessávú internetkapcsolattal.

A Digitális Jólét Alapcsomagot azon új felhasználók választhatják – akár mobil-, akár vezetékes szolgáltatásra –, akiknek vagy közeli hozzátartozójuknak nevén vagy lakhelyén a megelőző egy évben nem volt ilyen szerződés. Vezetékes szolgáltatásnál pedig forgalmi korlát nélküli, legalább 4 Mbit/s névleges és a legalább 1 Mbit/s garantált letöltési sebesség az elvárás. A Digitális Jólét Alapcsomag díjának legalább 15 százalékkal kell olcsóbbnak lenni a szolgáltató kínálatában szereplő eddigi legolcsóbb ajánlatnál.

Amennyiben egy szolgáltató megfelel a védjegy használatára jogosító feltételeknek, a Digitális Jólét Nonprofit Kft-vel írják alá erre vonatkozó szerződést. Ezt követően 45 napon belül elérhetővé kell tenni kínálatukban az Alapcsomagot.

(A teljes cikk a Média-Kábel-Műhold 2017. július-augusztusi számában olvasható.)