Sághy Ferenc nyerte idén a Magyar Kábeldíjat

SaghyFeri„Minden vágyam az volt, hogy rádió-tévé műszerész legyek, mert – hogy, hogy nem – mindig is vonzott az elektronika misztikus világa. Ez az álmom igen korán teljesült. Ugyanakkor saját életemben nehéz szétválasztani a szakmai múltat a családi vállalkozásunktól. A cég fejlődését mindig is a bátor előrelépés, a folyamatos fejlesztés határozta meg, és reményeim szerint ez határozza majd meg a jövőben is. Meggyőződésem, hogy döntő fontosságú az emberi hangon történő kommunikáció, mind a szakmával, mind pedig az ügyfelekkel. Egy kisvállalkozás, filozófiám szerint, akkor tud a piacon megélni, ha a cég ügyfélbarát és ’normális’ emberi kapcsolatot ápol ügyfeleivel” – foglalta össze hitvallását Sághy Ferenc, a Sághy-Sat Kft. ügyvezetője, aki idén elnyerte a Magyar Kábelkommunikációs Szövetség által odaítélt Magyar Kábeldíjat.

Sághy Ferenc 45 éves szakmai múltjában az indulás éve 1972 volt, ekkor teljesült legfőbb vágya, hiszen a pécsi Széchenyi István Gimnázium elvégzése után, rádió-tévé műszerész lett. „Ebben a szakmában akkoriban 10–15-szörös túljelentkezés volt, igazi presztízs-szakmának számított, hiszen a műszerész volt az a ’bűvész’, aki képet-hangot tudott varázsolni a rádióba, vagy a tévékészülékbe” – mondta Sághy Ferenc, aki egészen 1990-ig a Gelkánál, illetve jogutódjánál, a híradástechnikai kisvállalatnál dolgozott, eltanulva a mesterség csínját-bínját és minden fortélyát.

A Sághy-Sat Kft. mai napig megmaradt családi vállalkozásnak, amelyben Jutka asszony, Sághy Ferenc felesége foglalkozik az ügyfélszolgálattal és a könyveléssel. Gábor, a nagyobbik fiuk a cég által létrehozott helyi televíziót irányítja, míg a kisebbik Sághy fiú, Tamás a cég ügyeit intézi, édesapja „jobbkezeként”. A Sághy-Sat Kft-nél tizenketten dolgoznak, a térségi TV adásait pedig 4 fős stáb szerkeszti hétről hétre, de besegítenek külsős munkatársaik is.

Jelenleg a Sághy-Sat szolgáltatási területe 43 településre terjed ki, amelyeken 5 000 feletti ügyfelet szolgálnak ki. Mindegyik település optikával csatlakozik a bólyi fejállomáshoz, és innen indul minden szolgáltatásuk.

Békés Sándor

(A teljes cikk a Média-Kábel-Műhold 2017. novemberi számában olvasható.)