A Magyar Kábelkommunikációs Szövetség 2018. április 15-17. között Bükfürdőn, a Magyar Kábeltelevíziós és Hírközlési Szövetség pedig április 23-24-én Mátraházán rendezte meg szokásos tavaszi közgyűlését és szakmai konferenciáját. A piac aktuális kérdéseit taglaló kerekasztal-beszélgetések, szakmai előadások mellett a mindkét helyszínen kiállítást is megtekinthettek a látogatók.

Hogyan áll a SZIP projekt?

Az MKSZ szakmai fórumán Fónad Tibor projektvezető (KIFÜ) ismertette a Szupergyors Internet Program eddigi eredményeit.

Mi lesz veled, műsorterjesztés?

A médiaszolgáltatókat és a műsorterjesztőket egyaránt foglalkoztatja a fenti kérdés, különösen, ha azt érzékelik, hogy a piaci tortába eddig ismeretlen szereplők s bele-belecsipegetnek. A témáról Bükfürdőn folytatott kerekasztal-beszélgetés moderátora Sebestyén László volt.

Merre tart az e-közmű?

Gyertyánági András, az e-közmű rendszert üzemeltető Lechner Tudásközpont projektvezetője mindkét szövetség konferenciáján ismertette a résztvevőkkel az eddigi eredményeket és a további feladatokat.

Önkormányzati WiFi pontok, uniós támogatással

Az MKHSZ szakmai programjának egyik legjelentősebb témája volt egy új, az önkormányzatok – és szolgáltatók – előtt megnyíló uniós pályázat. A WiFi4EU installálási lehetőségéről Kneisz Ferenc, az NFM képviselője tartott előadást.

(A teljes cikk a Média-Kábel-Műhold 2018. májusi számában olvasható.)