SZSZL2021 banner 1000x100 

Hogyan látja az MKSZ és az MKHSZ?

Idén (2018-ban) Tihanyban ismét közösen szervezi meg szokásos őszi közgyűlését és kiállítással egybekötött szakmai konferenciáját. A dolognak külön aktualitást d, hogy a vezető műsorterjesztők – a Digi, az Invitel, a Magyar Telekom, a PR Telecom, a UPC, a Tarr és a Vidanet – 2017 végén kiléptek az MKSZ-ből, és a HÉT keretein belül folytatják szakmai együttműködésüket. Az ettől függetlenül is folyamatosan változó piaci környezetben milyen feladata és lehetősége van a szakmai érdekképviseletnek? Erről fejtette ki véleményét lapunknak Kéry Ferenc, a Magyar Kommunikációs Szövetség elnöke, valamint Ökrös Gergely, a Magyar Kábeltelevíziós és Hírközlési Szövetség elnöke.

K.F.: Az együttműködés első látható lépéseként sokévi különlét után az idei évben ismét együtt tartjuk a mindkét szervezetben szokásos őszi közgyűlésekhez kapcsolódó konferenciát, amit a nosztalgia jegyében Tihanyban, a Club Tihanyban szervezünk meg. Azt várjuk ettől, hogy egyrészt a tagok kölcsönösen jobban megismerjék egymást, másrészt találkozzunk a WISP szolgáltatókkal, és bemutathassuk számukra is a szakmai egyesületek működését, valamint a szakmai közösséghez tartozásban rejlő erőket, szinergiákat, összefogási lehetőségeket.

Ö.G.: Az MKHSZ és az MKSZ ebben az évben szorosabbra fűzte együttműködését a hírközlési szakmát érintő ügyekben. Első lépésként mindkét kábelszövetség kijelölte a tárgyalódelegációját, és hónapok óta folyik a közös munka a jövőbeni feladatok hatékonyabb megoldása érdekében. Ennek a munkának az első állomása az őszi közös rendezésű konferencia és kiállítás a Club Tihanyban. Végső cél, hogy a két szövetség egyesült erővel eredményesebben képviselje a tagok érdekeit, és ha a tagság is támogatja, akár egyetlen érdekképviselete legyen a hazai kis és középvállalkozásoknak.

(A teljes cikk a Média-Kábel-Műhold 2018. szeptemberi számában olvasható.)