Televízió, távközlés, internet – a KSH statisztikai tükrében

Az idei második félév végén a televízió-szolgáltatás előfizetéseinek 53 százalékát (közel 2 millió) a triple-play – azaz a tévé-, a vezetékeshang- és az internetszolgáltatást egyaránt tartalmazó – előfizetések adták, bár számuk 1,7%-kal csökkent az egy évvel korábbihoz képest.

A KSH legfrissebb jelentése szerint a csomagok között jelentős, 30%-os részarányú a single-play – csak tévészolgáltatásra történő – előfizetés, ezek száma meghaladta az 1,1 milliót. Az összes előfizetés 16%-át képviselő dual-play előfizetések (tévé- és vezetékeshang-szolgáltatás, valamint tévé- és internet-szolgáltatás együtt) száma egy év alatt 2,8%-kal csökkent.

A televízió-szolgáltatás előfizetéseinek száma az idei II. félév végére csaknem elérte a 3,7 milliót, ennek 79 százalékát a digitális csomagok tették ki. A csomagok 69 százaléka (2,5 millió előfizetés) vezetékes hálózaton keresztül jutott el az előfizetőkhöz, számuk 2,2%-kal nőtt az egy évvel korábbihoz képest. Ebből a kábeltévé-hálózatra kapcsolódók aránya (HFC) 81, míg az IPTV átvitelére alkalmas hálózatra kapcsolódóké 19%-ot képviselt. A sugárzott (műholdas és földi) jelátviteli technológiát használó előfizetések száma meghaladta az 1,2 milliót...

(A teljes cikk a Média-Kábel-Műhold 2018. októberi számában olvasható.)