Évértékelő az MKM-ben

A Média-Kábel-Műhold decemberi számában – sokéves hagyománya folytatásaként – egy összeállítás jelent meg, amelyben a piac meghatározó szereplői értékelik az idei évet, mondják el, hogy mit várnak 2019-tól.

Íme, egy kis előzetes huszonöt szakember véleményéből:

Mind 2018-ban, mind 2019-ben azért dolgozunk, hogy a hazai média- és hírközlési szektor versenyképesen és a hatályos jogi előírásokat betartva fejlődjön. (Karas Monika, az NMHH elnöke)

A hazai kis- és közepes hírközlési vállalkozások csakis akkor lehetnek hosszú távon verseny- és életképesek, ha az eddigi eredményeinkre és tapasztalatainkra alapozva közösen létre tudunk hozni egy egységes szövetséget. (Kéry Ferenc, a Magyar Kommunikációs Szövetség elnöke)

Fontos feladatunk, hogy a jogszabályok változásairól naprakész tájékoztatást adjunk tagjainknak. Az MKHSZ tagoknak segítünk abban, hogy a mindenkori szabályoknak meg tudjanak felelni. (Ökrös Gergely, a Magyar Kábeltelevíziós és Hírközlési Szövetség elnöke)

A jövő év egyik fontos feladata lesz minden bizonnyal a felkészülés az új európai elektronikus hírközlési Kódex implementálására. (Kövesi Gabriella, a Hírközlési Érdekegyeztető Tanács elnöke)

Ebben a nagy piaci bizonytalanságban azonban komoly felelősségünk van, hogy az ügyfelek kezét vezessük, felelős módon, hasznos, valóban megtérülő beruházások irányába tereljük őket. (Jakab Roland, az IVSZ digitális transzformációért felelős alelnöke)

Fontos folyamat az egész gazdaságot és társadalmat egyre inkább átszövő digitalizáció, amely eredményeképpen erősödik a digitális szolgáltatások térnyerése és ezzel párhuzamosan az ügyfelek eziránti igényei is. (Kozma Zsolt, a UPC Magyarország vállalati kapcsolatok igazgatója)

Valljuk, hogy a jövő az integráció és a konnektivitás felé halad, mely digitális trendnek a Magyar Telekom nemcsak kiszolgálója, hanem innovatív technológiáival, szolgáltatásaival alakítója, formálója kíván lenni. (Szabó Melinda, a Magyar Telekom lakossági szolgáltatások vezérigazgató-helyettese)

További vélemények is olvashatók a médiaszolgáltatók képviselőitől honlapunkon.

(A teljes összeállítás a Média-Kábel-Műhold 2018. decemberi számában olvasható.)