KullerIdén a Magyar Kommunikációs Szövetség szakmai elismerését jelző „Magyar Kábeldíjat” Kuller Istvánnak, a győri Vitech Uno Kft. ügyvezetőjének ítélték oda. A szakember a siófoki konferenciát követően külön is nyilatkozott lapunknak.

Kuller István elmondta: hogy meglepetésként élte meg a Kábeldíj elnyerését, azonban a vele való beszélgetésből számunkra kiderült, hogy nincs semmi meglepő abban, ha az MKSZ a szakma olyan veteránját tünteti ki, aki a kezdetektől aktívan részt vett a kábelhálózaton zajló kommunikáció fejlesztésében és a Szövetség munkájában. Kuller Istvántól azt is megtudtuk, hogy már közel három évtizede vezet egy magyar kisvállalkozást, amelyik önerőből indította el és alakította ki a mai kor technológiai követelményeinek megfelelő televíziós és internetes szolgáltatás-palettáját.

Kuller István elmondta, hogy 1991 óta, a Vitech Szövetkezet megszűnését követően lett a Vitech Uno Kft. ügyvezetője és többségi tulajdonosa. „Társaságunk kezdetektől fogva épít kábeltelevíziós hálózatokat és gyárt berendezéseket, amelyek közül nagyon sok még ma is üzemel. A rendszeres gyártást már 5-6 éve abbahagytuk, ugyanis nem bírtuk azt a feszített tempót, amit a kínai piac diktált a hazai vállalkozásoknak. Sajnos, az általuk kialakított alacsonyabb áron mi nem tudtunk gyártani, így maradt a kábeltelevíziózás, az internet- és a telefonszolgáltatás a számunkra” – emelte ki az ügyvezető.

Kuller István hangsúlyozta: „Társaságunk tipikusan illeszkedik a kis- és középvállalkozási (KKV) szektor kisvállalkozói szegmensébe, annak sok buktatójával és finanszírozási problémájával. Próbálunk létezni, dolgozni és fejlődni."

Békés Sándor

(A teljes cikk a Média-Kábel-Műhold 2019. novemberi számában olvasható.)