Byton webIntelligens tárgyak a mobilitás jegyében

A január 7-10. között az USA-beli Los Angelesben megtartott 53. CES fogyasztói elektronikai világvásáron kiderült, hogy a 2020-as évek trendfordulót hoznak.

AVOD-válasz a streaming offenzívára

MIPCOM 2019A franciaországi Cannes-i Fesztiválpalota adott otthont október 14-17. között idén a 34. évfolyamához érkezett MIPCOM-nak, a nemzetközi audiovizuális tartalompiac kiemelkedő eseményének.

ZgeneracioAz idei IBC konferencia és szakkiállítás egyik slágertémája a digitális bennszülötteknek is nevezett Z generáció fogyasztói szokásainak az elemzése volt. A Z korosztály fogyasztói habitusának az elemzésére nagyszabású panelbeszélgetések mellett az audiovizuális média vezetőivel folytatott nyilvános beszélgetések is alkalmat szolgáltattak.

IBC2019 webIdén szeptember 13–17. között rendezték meg Amszterdamban az IBC (International Broadcasting Convention) konferenciát és szakkiállítást – a sugárzott képalkotás legnagyobb európai fórumát.

Brit műsorszolgáltatók túlélési stratégiái

Idén augusztus 21–23. között került sor az őszi nemzetközi tévés idény „becsengetésére” az angliai Edinburghi Nemzetközi Televíziós Fesztiválon, amelyen 25 ország 2 000 televíziós szakembere – többségük Angliából – vett részt.

Pixelek és technológiák randevúja

Idén az Amszterdamban szeptember 13-18. között megrendezett 51. IBC kiállítás és konferencia ismét a televíziós szakemberek legnagyobb seregszemléje volt – csak másként.