FARM2021 Zsolti Jolly MKM 1000x100

Byton webIntelligens tárgyak a mobilitás jegyében

A január 7-10. között az USA-beli Los Angelesben megtartott 53. CES fogyasztói elektronikai világvásáron kiderült, hogy a 2020-as évek trendfordulót hoznak.

Amint azt a Francia Televíziók (France Télévisions) stratégiai kiadványa, a Méta-Média tudósítói kiemelték, a gyártók által tervezett jövőnk intelligens, zökkenőmentes és fenntartható lesz. Kati Bremme és Vincent Nalpas, a Méta-Média tudósítói szerint a közeljövőben robotok fognak kedvesen bökdösni bennünket, hogy ne feledkezzünk meg a kiterjesztett valóságként megjelenő fitnessz edzővel való edzésünkről, majd a személyi asszisztensünkké változott internethez csatlakozó gépkocsinkba szállhatunk, amely ellenőrzi az egészségi állapotunkat, és szükség esetén értesíti az orvost is.

A CES jövő-víziója megelevenedett a vásáron, amelynek egyébként 175 000 – közöttük 61 000 Amerikán kívüli – látogatója volt, akik 4 500 kiállító termékeit tekinthették meg mintegy 239 ezer négyzetméteren. A többé-kevésbé okosnak mutatkozó mesterséges intelligencia mindent átfogó jelenléte mellett a dolgok internete szinte eltüntette a határokat a fizikai, digitális és biológiai világ között. Ha a lezárt évtized a mobil jegyeit hordozta, a CES tanúsága szerint a 2020-as évek a mobilitás égisze alatt fognak eltelni. A bevezető elején említett kényelmi ígéretek úgy teljesülhetnek, ha a személyi adataink iránt immár nagyobb felelősséget vállaló csatlakoztatott eszközgyártókkal egyre több adatunkat osztjuk meg.

(A teljes cikk a Média-Kábel-Műhold 2020. februári számában olvasható.)

 

 

Tisztelt Látogató!

25 év telt el azóta, hogy megszületett a Média-Kábel-Műhold, a profiljában első és mindmáig egyetlen szakmai folyóirat. Negyedszázad elteltével a kiadó úgy döntött, befejezi munkáját. A lap a jövőben már nem jelenik meg, és az idén, 2021 végén ez a weboldal is megszűnik.

Eddigi tevékenységünk összefoglalásaként a kábeltelevíziózás hazai történetét feldolgozó jubileumi kiadványt jelentettünk meg. A 220 oldalas kötetben az elmúlt 25 év legfontosabb eseményeit és eredményeit foglaljuk össze a lapban megjelent cikkek alapján. Hűséges előfizetőinknek és a kiadványt előzetesen megrendelő partnereinknek már eljuttattuk a kötetet. (Ebből ízelítőül itt látható néhány oldal.) 

Köszönjük eddigi megtisztelő figyelmüket.

A szakma minden szereplőjének sok sikert kívánunk a következő 25 évre!

 MKM25 Borito