sp682 boy1000x100 hungarian new 

Hatvan másodpercnél többet biztosan nem kell várnia az ügyfelek döntő többségének, ha felhívják a Tarr Kft. call centerét. Nem csak a gyorsaságra, hanem a munkatársak kiválasztására is nagy gondot fordít a cég, nem könnyű ugyanis megmagyarázni az előfizetőknek, hogy az esetek 70 százalékában az ő hibájukból ered az a probléma, amiért felhívják a társaságot.

Hat évvel ezelőtt döntött saját call center létrehozása mellett a Tarr Kft. Telefonos ügyfélszolgálat már korábban is működött a társaságnál, ám ezt a tevékenységet az ügyfélszolgálaton ülők látták. A feladat egy idő után már túlságosan megterhelő volt az alkalmazottaknak, a gördülékenyebb kiszolgálást szolgálta tehát a call center elindítása.

A nagy társaságoknak és az egészen kicsi hálózattulajdonosoknak talán érdemesebb külső cégre bízni ezt a tevékenységet, számunkra viszont nem jelentett nagy problémát, hogy a meglévő kollégáink közül kiválasszuk az erre hivatottakat, valamint az is költséghatékonyabbnak tűnt, ha mi magunk teremtjük meg ehhez a technikai hátteret, és mi biztosítjuk ezt a szolgáltatást – magyarázza a cégen belüli megoldást Kuczkó Péter értékesítési vezető.

A vonal másik végén ülőket elsősorban személyiségjegyeik jelölik ki erre a munkára: jó kommunikációs képesség, stressz- és monotónia-tűrés, konfliktuskezelés. Noha ezek a készségek is fejleszthetőek, alapvetően nem megváltoztathatóak, így a kiválasztásnál ezek a szempontok határozták meg, kik kerülnek be a call centerbe. A vezető hangsúlyozza, természetesen nagy gondot fordítottak a kollégák felkészítésére, a szakmai képzések és továbbképzések mellett az ügyfelekkel való megfelelő bánásmód is a „tananyag” részét képezte. Ugyanakkor csodákra már senki sem képes egy felnőtt embernél, így vannak, akik eleve alkalmasak erre a munkára, és vannak, akik többszöri fejtágítás után sem végeznék jól a dolgukat. Ahogy a vezető fogalmaz, nem szakembert, hanem embert keresnek erre a pozícióra, a rátermettség sokkal többet nyom a latba, mint az előzetes szakmai tudás...

(A teljes cikk a Média-Kábel-Műhold 2012. októberi számában olvasható.)