FARM2021 Zsolti Jolly MKM 1000x100

"A veszélyzónákban kifejezetten előny, hogy egy kis országból jöttünk"

main onthespot3Háború, katonai diktatúra, vallási, politikai elnyomás - az On The Spot két digitális riportere kis kamerával utazza be a világ veszélyzónáit, hogy történeteket meséljen nekünk. Azokról, akik előidézik a helyzeteket, és azokról, akik megélik, elszenvedik, túlélik, vagy megpróbálnak tenni ellene. Cseke Esztert és S. Takács Andrástkérdeztük a Spektrum Televízióban futó dokumentum-sorozatukról.

Az On The Spot a dokumentumfilm és a televízióműsor keveréke. Régen, amikor az emberek nem utazhattak szabadon, a televízió volt az ablak a vilgára, és a nézők elhitték, amit láttak. Később, amikor már sok tévét lehetett fogni, kiderült, hogy ez a kép nem teljesen igazi, előfordult, hogy riporterek magnóról adták a puskaropogást. Ezért örülünk, hogy olyanoktól is kapunk pozitív, lelkesítő visszajelzéseket, akik egyébként már teljesen elfordultak a televíziózástól, mert úgy érezték, hogy hazudnak nekik.

Hogyan nevezhetjük azt a típusú televíziózást, ami ti űztök?

 Digitális újságírásnak: a helyszínen mi vagyunk a riporterek, a szerkesztők, az operatőrök, és sokszor vágunk is. Egy hibrid műfaj ez, mert dokumentarista is, meg televíziós is, dokumentumfilmnek talán izgalmasabb, tévéműsornak talán tartalmasabb. És fontos, hogy nemcsak a televízióban megy. A sorozatot a Facebookon, a Twitteren és a blogon is követhetik a nézők, az egyes adásoknak elő- és utóélete is van.

A teljes interjú a Média-Kábel-Műhold 2011. februári számában olvasható

 

 

Tisztelt Látogató!

25 év telt el azóta, hogy megszületett a Média-Kábel-Műhold, a profiljában első és mindmáig egyetlen szakmai folyóirat. Negyedszázad elteltével a kiadó úgy döntött, befejezi munkáját. A lap a jövőben már nem jelenik meg, és az idén, 2021 végén ez a weboldal is megszűnik.

Eddigi tevékenységünk összefoglalásaként a kábeltelevíziózás hazai történetét feldolgozó jubileumi kiadványt jelentettünk meg. A 220 oldalas kötetben az elmúlt 25 év legfontosabb eseményeit és eredményeit foglaljuk össze a lapban megjelent cikkek alapján. Hűséges előfizetőinknek és a kiadványt előzetesen megrendelő partnereinknek már eljuttattuk a kötetet. (Ebből ízelítőül itt látható néhány oldal.) 

Köszönjük eddigi megtisztelő figyelmüket.

A szakma minden szereplőjének sok sikert kívánunk a következő 25 évre!

 MKM25 Borito