FARM2021 Zsolti Jolly MKM 1000x100

A megújuló közszolgálati tévécsatornák kötül a Duna Televízió terveit Ókovács Szilveszter vezérigazgató tárja elénk.

jócskán van lehetőség arra, hogy négy csatorna is markáns arculattal és struktúrával jelenjen meg a képernyőn. Ha a párhuzamosságokat megszüntetjük – hisz épp ez a közszolgálati médiarendszer átalakításának egyik célja –, és egységes egészként tekintünk a köztelevízióra, akkor belátható, hogy az egyik fél profiljának megrajzolásából automatikusan formálódik a másik félé.

Ha Duna Televízió karakterét néhány szóval kellene leírni – és akkor ez már nyilvánvalóan különbségtétel is a Magyar Televízióhoz képest –, akkor négy-öt fő jellemzőt emelnék ki. A Duna Televízió mindenekelőtt összmagyar, és ebbe beleértendő a határontúli, tehát a Kárpát-karéj és a nyugat-európai vagy amerikai, ausztráliai szórvány magyarság is. Folytatnám azzal, hogy kulturális, és ez a jelző minden szempontból inkább ránk illik majd, hisz külön kulturális-művészeti csatornát indítunk ősztől. Mindemellett igényesen szórakoztató, továbbá szolgáltató médium is a Duna, és megemlíteném azt is, hogy erős a vallási tematikája is.

Az interjú a Média-Kábel-Műhold 2011. 4. számában olvasható

 

 

Tisztelt Látogató!

25 év telt el azóta, hogy megszületett a Média-Kábel-Műhold, a profiljában első és mindmáig egyetlen szakmai folyóirat. Negyedszázad elteltével a kiadó úgy döntött, befejezi munkáját. A lap a jövőben már nem jelenik meg, és az idén, 2021 végén ez a weboldal is megszűnik.

Eddigi tevékenységünk összefoglalásaként a kábeltelevíziózás hazai történetét feldolgozó jubileumi kiadványt jelentettünk meg. A 220 oldalas kötetben az elmúlt 25 év legfontosabb eseményeit és eredményeit foglaljuk össze a lapban megjelent cikkek alapján. Hűséges előfizetőinknek és a kiadványt előzetesen megrendelő partnereinknek már eljuttattuk a kötetet. (Ebből ízelítőül itt látható néhány oldal.) 

Köszönjük eddigi megtisztelő figyelmüket.

A szakma minden szereplőjének sok sikert kívánunk a következő 25 évre!

 MKM25 Borito