FARM2021 Zsolti Jolly MKM 1000x100

Jelentős fejlesztések várhatóak a DVB-T platformon a közeljövőben. A szolgáltatást működtető társaság a hálózat folyamatos fejlesztése mellett új, minden eszközön elérhető multimédia-szolgáltatások bevezetését tervezi, valamint elindítja a 3D-sugárzás tesztjét.

Tavaly 4 százalékkal, 1,14 millió háztartásra bővült a teljes földfelszíni televíziós használat. Ez azt jelenti, hogy a lakosság húsz százaléka stabilan ezt a tévézési formát választja. A műsortovábbítók piacán a társaság eddig mintegy kétszázalékos piaci részesedést ért el, a tervek szerint a jelenlegi tizedik helyről azonban negyedikre tornázhatja fel magát a DVB-T platform az év végére. 

A másodlagos használat is jellemző a háztartásokra, vagyis egy másik szolgáltatás mellett fogják a MinDig Tv műsorait is. Ez utóbbit a legfrissebb adatok szerint 300 ezren választották, míg a fizetős MinDigTv Extra csomagjaira eddig 63 ezren fizettek elő. Az analóg módon és a digitálisan tévézők társadalmi jellemzői különböznek egymástól, ez utóbbi csoportra jellemző, hogy főként városokban él, elsősorban Budapesten és Pest megyében, felülreprezentáltak közöttük a 18-34 éves közöttiek, magasabb iskolai végzettséggel és vásárlóerővel rendelkeznek, mint az analóg adásokat nézők. A hirdetők szempontjából tehát egy értékes tévézői kör alakult ki az elmúlt évek során.

(A teljes cikk a Média-Kábel-Műhold 2012. júniusi számában olvasható.)

 

 

Tisztelt Látogató!

25 év telt el azóta, hogy megszületett a Média-Kábel-Műhold, a profiljában első és mindmáig egyetlen szakmai folyóirat. Negyedszázad elteltével a kiadó úgy döntött, befejezi munkáját. A lap a jövőben már nem jelenik meg, és az idén, 2021 végén ez a weboldal is megszűnik.

Eddigi tevékenységünk összefoglalásaként a kábeltelevíziózás hazai történetét feldolgozó jubileumi kiadványt jelentettünk meg. A 220 oldalas kötetben az elmúlt 25 év legfontosabb eseményeit és eredményeit foglaljuk össze a lapban megjelent cikkek alapján. Hűséges előfizetőinknek és a kiadványt előzetesen megrendelő partnereinknek már eljuttattuk a kötetet. (Ebből ízelítőül itt látható néhány oldal.) 

Köszönjük eddigi megtisztelő figyelmüket.

A szakma minden szereplőjének sok sikert kívánunk a következő 25 évre!

 MKM25 Borito