Alap csomag 1000x100 2021 MKM

SZSZL2021 banner 1000x100 

A Google hosszú idő óta mindent megtesz azért, hogy végre az általa birtokolt You Tube videó-megosztó megjelenjen a hagyományos televíziós piacon. Most erre minden lehetősége meg is lesz, ugyanis február közepén aláírták a szerződést a Freesat angol kódolatlan vételű műholdas TV és a You Tube között. A Freesat TV-n megjelenő You Tube alkalmazást HTML 5-ös verzióra fejlesztették ki, ami azt jelenti, hogy optimalizálták a képminőséget és az alkalmazás interaktív jellegét.

You Tube prémium kivitelben

A bejelentés során Emma Scott,a Freesat ügyvezető igazgatója kifejtette, hogy a BBC és az UK ITV brit műsorszolgáltatók közötti vegyesvállalatként létrejött Freesat, 2008-as megalapítása óta, több mint 60 csatorna műholdas vételét tette lehetővé, és villámgyors gyarapodása révén már 3 milliós ügyfélkörrel rendelkezik, pontosabban ennyi eszközt értékesített, amellyel az angol lakásokban megtekinthető a Freesat műsorkínálata. A 2012. év utolsó negyedében a Freesat ügyfélköre 55 ezer új családdal bővült, ami lekörözi a Sky TV és a BT Vision együttes ügyfélkör-bővülését ebben az időszakban.

A You Tube televíziós vételre optimalizált változatának az első nagy nézettségű televíziós csatornán történt bemutatkozása március végén történt meg, és egyelőre az ügyfelek nem a szolgáltatás minőségét, hanem a borsos árát kifogásolják. Ugyanis a hírek szerint a You Tube alkalmazást az Internet-connected TV box Freetime elnevezésű prémium szolgáltatási csomag keretében követhetik a nézők, amelyet 279 fontos árra pozícionáltak. A prémium csomagban a You Tube videókat kiváló minőségben láthatják a nézők, és a videók közötti navigációra mindenki felhasználhatja akár a saját okostelefonját is.

Fizetős csatornák a videó-megosztón

A hír kapcsán a Geek.com portál a Google köreiből kiszivárogtatott információkra alapozva bejelentette, hogy a You Tube tévére vitelével nem áll meg a videó-megosztó offenzívája, ugyanis a keresőnél már eltervezték az egyes You Tube csatornák fizetőssé tételét...

Békés Sándor

(A teljes cikk a Média-Kábel-Műhold 2013. májusi számában olvasható.)