Alap csomag 1000x100 2021 MKM

SZSZL2021 banner 1000x100 

A kaliforniai Dana Pointban idén februárban rendezett D:Dive Into Media konferencián Erik Huggers, az Intel Media vezérigazgatója hivatalosan is megerősítette, hogy cége olyan set-top-boxon dolgozik, amely az internetre csatlakozó televíziós készülékekre streameli a tartalmat, mégpedig a jelenlegi kábeltelevíziós STB-khez képest jóval nagyobb nézői élményt nyújtva.

Az eddig elsősorban chipgyártóként ismert Intel médiapiaci nyitásához külön egységet hozott létre, az Intel Mediát, s ebben többek között olyan cégektől átvett szakemberek is tevékenykednek, mint az Apple, a Netflix, a Google és a BBC. Maga a vezérigazgató is a BBC munkatársa volt korábban, ahol az iPlayer szolgáltatás fejlesztésében vett részt.

Az Intel-tévé 2013 második felében indul, nevét és árait még nem hozták nyilvánosságra. Mit tud a hamarosan induló OTT szolgáltatás? A meglévő szélessávú kapcsolaton az előfizető otthonába juttatni hálózati csatornákat, fizető televíziós csatornákat, catch-up tv-t, VOD-t és egy sor alkalmazást. Mit nem tud? Csökkenteni a havi tévészámlát – vágja rá a szkeptikus elemző.

Az Intel nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint forradalmasítani a tévénézést, például úgy, hogy a kábeles és műholdas szolgáltatók jelenleg ismert EPG-ihez viszonyítva lényegesen egyszerűbben megtalálhatóvá teszi a tartalmakat...

(A teljes cikk a Média-Kábel-Műhold 2013. májusi számában olvasható.)