FARM2021 Zsolti Jolly MKM 1000x100

a rövid távú digitális trendek között

Már nem olyan távoli jövő a készpénz teljes eltűnése vagy az okosautók általános térhódítása, és tíz év múlva már a 6G is elterjed a ComputerWeekly szerint, míg az Analysys Mason azt jósolja, világszerte a távközlési cégek az FTTP-fejlesztésekbe fognak a legtöbbet invesztálni. Az NMHH a koronavírus-járvány kitörése óta rendszeresen készít összefoglalókat a piac és a nemzetközi szabályozás alakulásáról. A legfrissebb havi témák között a közeli és távoli jövő digitális trendjei, valamint a távközlési szolgáltatók fejlesztési irányai is megtalálhatók.

Egyre több tévhittel találkozni a legújabb generációs mobilhálózat kapcsán. A fejfájástól a rákon át a koronavírusig sok mindent varrtak már az 5G nyakába, ezért most körüljárjuk, indokolt-e a félelem. Előre lelőjük a poént: a mai napig rendelkezésre álló ismeretek és WHO által elismert kutatási anyagok szerint nem az.

Mennyi áramot fogyasztott a Despacito?

ictfootprint webA környezet- és klímavédelemről egyre gyakrabban esik szó napjainkban – nem ok nélkül. Vajon melyek az információ- és kommunikációtechnológiai ipar (IKT) ökológiai lábnyomának összetevői, és mi az, amit a digitális életformánk környezeti hatásairól tudnunk kell? Ezt vizsgálta az Ericsson IndustryLab legújabb kutatási anyaga.

amik 2030-ra valósággá válhatnak

A fogyasztók várakozásai szerint 2030-ra működni fog az érzékek internete, amely digitális érzékszervi tapasztaláson alapuló, új szolgáltatásokat kínál.

Koalíciós panoráma

Megalapításának második évfordulója alkalmából az 5G Koalíció (5GK) szakmai konferenciával és kiállítással egybekötött plenáris ülést tartott június 18-án.

Rohamosan növekvő adatforgalom

Az elmúlt három évben a mobilinternet-szolgáltatás igénybevevőinek a száma 37 százalékkal nőtt, a felhasználók által bonyolított adatforgalom pedig több mint négyszeresére ugrott. Az időszak végére a mobil adatforgalom fő kiszolgálóivá a 4G hálózatok váltak, az uniós roamingdíj-felárak eltörlése nyomán pedig a mobiltelefont egyre bátrabban használjuk külföldön.