Az IP (Internet-protokoll) technológia felfedezése és bevezetése egy új korszakot hozott, amely átformálta a bolygónkat, az életünket és olyan globális ágazatokat, mint például a televízió és a média.

„Az IP-szükségszerűség” (The IP Imperative) címen adta ki az Ericsson a második „Game Changer” jelentését, s ez a legújabb darabja annak a hatrészesre tervezett sorozatnak, amely a TV és média iparág egészében a változásokat kiváltó alapvető tényezőket részletezi a következő hat év távlatában.

Az Ericsson azt vizsgálja, hogy az IP hogyan tette lehetővé a csatlakoztatott eszközök számának dinamikus növekedését a világ minden részén, hatalmas növekedést okozva az adathálózatokban, amely forgalomnak a videó a fő alkotóeleme, hogyan formálta át a fogyasztói elvárásokat a videoélménnyel kapcsolatosan, és hogyan eredményezett egy friss együttműködési megközelítést a szélessávú szolgáltatók, a tartalomtulajdonosok és az új piaci szereplők között.

„Az internet hatása a mindennapi életünkre igazolhatóan az elmúlt évszázad legnagyobb technológiai innovációja, és a szórakoztatásra tett hatása ugyanilyen drasztikus” – fejtette ki Per Borgklint, vezető alelnök és az Ericsson Támogatási megoldások üzleti egységének vezetője. „Az IP-technológia bevezetése azt jelentette, hogy a televíziós műsorszórás korábban lineáris jellege helyébe egy új, interaktív és igény szerinti paradigma lépett, amely a nappaliból a csatlakoztatott eszközök felé vezető utat jelölt ki a világ minden részén...

(A teljes cikk a Média-Kábel-Műhold 2014. szeptemberi számában olvasható.)